Zo geniet je langer van je dak

Dak 0 Reacties

Zo geniet je langer van je dak

Je dak: misschien wel het belangrijkste onderdeel van je huis. Het beschermt je tegen weersinvloeden en reguleert de temperatuur in huis. Toch hebben daken niet het eeuwige leven en komt er een moment wanneer het dak voor een deel of helemaal vervangen moet worden. Wil jij langer van een goede kwaliteit dak profiteren? Lees dan snel verder voor handige tips voor het verlengen van de levensduur van jouw dak!

Regelmatig dakonderhoud

Dakonderhoud is de meest belangrijke stap in het verlengen van de levensduur van daken. Hierbij wordt het dak grondig gereinigd: vuil zoals mos kan schade aan je dak veroorzaken. Tijdens dakonderhoud wordt het dak uitgebreid geïnspecteerd om zo eventuele beschadigingen te vinden. Indien nodig worden er kleine reparaties uitgevoerd. Het is het beste om dakonderhoud jaarlijks of eens in de twee jaar uit te laten voeren.

Dakcoaten en impregneren

Wil jij je dak optimaal beschermen? Kies dan voor coaten en impregneren. Impregneren zorgt ervoor dat je dak water- en vuilafstotend wordt. Een coating geeft een extra boost aan dit effect: de kans op vervulling wordt nog kleiner en de kwaliteit van je dak blijft behouden. De levensduur wordt ook hierdoor verlengt. Het coaten van je dak is ook een goede mogelijkheid wanneer je toe bent aan iets nieuws: coating is verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor je huis een compleet nieuwe uitstraling krijgt!

Dakreparaties bij beschadigingen

Verleng de levensduur van je dak door beschadigen zo snel mogelijk te laten repareren door een dakdekker. Beschadigingen kunnen bijvoorbeeld lekkage veroorzaken, wat al snel de gehele dakconstructie en de muren of plafonds kan aantasten. Wanneer je reparatie te lang uitstelt, ontstaat er niet alleen maar meer schade maar zijn de reparatiekosten ook vele malen hoger. Wees er dus snel bij!

Reparatie niet voldoende? Kies dan voor dakrenovatie

Op den duur is het toch echt nodig om je dak volledig te laten renoveren om zo de levensduur te verlengen. Het is per situatie verschillend wanneer je kiest voor renoveren. Soms is renoveren nou eenmaal goedkoper dan repareren, bijvoorbeeld als de dakbedekking aan vervanging toe is. Het kan ook voorkomen dat er te veel hersteld moet worden of dat reparaties niet meer het gewenste effect hebben. Dan biedt renovatie een uitkomst.

Bron: Hoe verleng je de levensduur van je dak?