Zo creëer je binnen een buitengevoel

Interieur , 0 Reacties

Natuur en daglicht maakt een mens gelukkig. Niets is lekkerder dan een gezonde, frisse boswandeling of het drinken van een drankje in het zonnetje. Omdat het niet mogelijk is om elke dag buiten te spenderen, is het fijn om het buitengevoel naar binnen te halen. Zo kun je ook tijdens de gure, koude wintermaanden genieten van groene natuur en het buitenleven. Maar hoe pak je dit aan? We geven je graag tips hoe je binnen in je woning een buitengevoel kunt creëren.

Een tuinkamer in je woning

Een tuinkamer is een uitbouw van je woning en te vergelijken met een woonserre. De focus bij een tuinkamer ligt (zoals de naam al zegt) op het uitzicht op je tuin. Door het laten bouwen van een tuinkamer met grote glazen ramen, schuifpuien en in sommige gevallen een glazen dak, ervaar je de buitenomgeving binnen in je woning. Kijk uit over je tuin terwijl de kinderen een sneeuwpop aan het maken zijn en geniet van de natuurlijke omgeving.

Hangplanten en wandplanten

Logischerwijs zorg je met meer planten voor een buitengevoel in huis. Omdat de keuze reuze is op gebied van planten, bespreken we graag de nieuwste plantentrends. Zet opvallende hangplanten op een hoge kast of plaats een stalen rek net onder je plafond. Aan dit rek hang je hier en daar een leuke plant. Deze optie is echter alleen mogelijk voor huizen met hoge muren en veel ruimte. Een andere leuke trend zijn wandplanten. Hang planten aan je muur in bijvoorbeeld een schoenenrek of opbergmandjes.

Mos in de keuken

Naast het verven van een keukenmuur in een groene kleur, is het bekleden van je muur met speciaal decoratie mos een creatief idee. Je kunt een mos schilderij laten maken in verschillende kleuren passend bij het interieur en de stijl van je keuken. Naast een sfeervol buitengevoel in je keuken kan het laten plaatsen van een moswand zorgen voor isolatie en akoestische demping.

Heb jij naast het plaatsen van mos in de keuken, wandplanten of een luxe en stijlvolle tuinkamer ideeën voor het creëren van een buitengevoel in je woning? Laat het ons weten!