5 ideeën voor een stijlvolle traprenovatie

Trappen , 0 Reacties

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht, maar ben je niet helemaal tevreden over de trap? Dan is een traprenovatie een goede oplossing. Omdat een traprenovatie uitgevoerd kan worden in verschillende kleuren, materialen, balustrades etc. kan dit een moeilijke keuze zijn! Graag beschrijven we 5 verschillende ideeën voor een stijlvolle traprenovatie. Zo kun je wat inspiratie opdoen en bedenken welke soort trap past bij jouw wensen en ideeën.

De Engelse trap

Deze trap gaat met een lichte spiraalvorm omhoog en is vaak het pronkstuk van de kamer. De trap is te vergelijken met een wenteltrap en neemt veel ruimte in beslag. Het is een exclusieve en sierlijke trap en staat prachtig in woningen met een klassiek interieur.

De zwevende design trap

Voor moderne woningen is het laten renoveren van de trap tot een design trap een goede optie. Er zijn verschillende soorten design trappen waaronder de glazen trap, metalen trap of witte trap met ingebouwde kasten. Onze voorkeur voor een moderne woning is de zwevende trap. Deze trap oogt zeer bijzonder en spectaculair en geeft je woning een moderne boost.

Een betonnen trap

Tegenwoordig is een industriële look in huis een steeds populairder wordende trend. Deze trend, die bekend staat om de onafgewerkte fabrieksuitstraling, is te combineren met een betonnen trap. Het laten plaatsen van een betonnen trap kan er heel speciaal uit zien en maakt de industriële uitstraling van je woning helemaal af.

De landelijke houten trap

De meeste woningen hebben van oudsher een houten trap. Het opknappen van zo’n oude houten trap kan ervoor zorgen dat de oubollige woning een mooie nieuw jasje krijgt. Een trap is vaak duidelijk aanwezig in de woning, en een likje houtverf of het laten plaatsen van een nieuwe balustrade kan wonderen verrichten!

Bedenk dat het laten renoveren van een trap vaak beduidend goedkoper is dan het laten plaatsen van een geheel nieuwe trap. Ga daarom na in hoeverre de oude trap gerenoveerd kan worden én of uw wensen hiermee vervuld kunnen worden. De mogelijkheden met betrekking tot en laten renoveren van een trap zijn groot en u zult verstelt staan van het effect van een traprenovatie!