pallet salontafel zelf maken

salontafel 0 Reacties

Sinds enkele jaren is het gebruik van steigerhout helemaal in. Veel meubels worden gemaakt van hout en dit is met veel interieurstijlen te combineren. Ook pallets worden veelvuldig gebruikt om zo een retrolook te creëren. Niet alleen heel mooi, maar natuurlijk ook nog eens duurzaam, omdat de pallet anders waarschijnlijk bij het grofvuil gezet zou worden. Hout is een fijn product om mee te werken, omdat er aan het eindproduct verschillende kleuren gegeven kan worden met een laagje verf. Ook na een aantal jaar kan het geschuurd worden en opnieuw geverfd worden, waardoor het er weer als nieuw uitziet. Bovendien kan dan uiteraard gekozen worden voor een andere kleur, waardoor het product als nieuw wordt ervaren.

Zelf aan de slag

Wilt u een pallet salontafel? Dan is deze zelf maken zeker geen slecht idee. Het is geen lastige klus en bovendien bespaard u hiermee geld, doordat er geen arbeidsuren gerekend worden. Er zijn verschillende mogelijkheden en natuurlijk kleuren. Bedenk vooraf goed wat u wilt. Zo kunt u ervoor kiezen om wieltjes eronder te plaatsen en ook de hoogte van de pallet salontafel kunt u natuurlijk zelf bepalen. Heeft u een idee van wat het moet worden, dan kunt u beginnen met het inkopen van de onderdelen.

Wat heeft u nodig?

Voor een pallet salontafel heeft u uiteraard een pallet nodig. Ligt er niet toevallig nog eentje in de schuur, dan zult u deze moeten aanschaffen. Naast de standaardbouwmarkten en online webshops worden pallets ook vaak tweedehands aangeboden. Wees in dat geval wel kritisch. Het wordt natuurlijk wel het blad van uw salontafel. Verder zult u een zaag en boormachine nodig hebben en een meetlint. Schroeven, schuurpapier en eventueel wieltjes. Liever geen rollende variant? Vergeet dan zeker niet pootjes met viltjes te plaatsen aan de onderkant, zodat uw vloer niet beschadigd. Als laatste heeft u een plank nodig van ongeveer 19 cm breed en minimaal 2 meter lang, wanneer u werkt met een standaard pallet, deze zijn 94 cm lang. Heeft u een langere pallet, dan dient de plank minimaal twee keer zo lang te zijn.

Het stappenplan

De houten plank zaagt u in twee gelijke delen met dezelfde lengte als de lengte van een pallet. Bij een standaard palet betekend dit dus dat u twee planken dient te hebben van 94 cm. Schroef deze twee planken aan de onderkant van de pallet. Schuur alles goed op en vervolgens is het aan te raden om het geheel in de lak te zetten. Dit voorkomt kringen. Plaats vervolgens de pootjes of wieltjes onder de pallet salontafel en klaar is de nieuwe tafel. Van deze pallet salontafel heeft u vast jaren plezier en vormt een mooie blikvanger in uw woonkamer.