dakkapel

Dakkapel met plat of hellend dak

Dakkapel , 0 Reacties

Stel, u wilt graag meer ruimte en licht creëren in uw huis. U kunt er dan voor kiezen om een dakkapel te plaatsen op uw dak. Een dakkapel geeft u ter plekke meer ruimte en licht, maar zal tevens de waarde van uw huis ophogen. U kunt kiezen voor een prefab dakkapel of een traditionele dakkapel met een plat of hellend dak.

Prefab of traditionele dakkapel?

Wanneer u een dakkapel wilt laten plaatsen, kunt u kiezen uit een prefab of een traditionele dakkapel. Een prefab dakkapel wordt volledig geproduceerd in een fabriek en daarna in zijn geheel geplaatst. Voordeel hiervan is dat het goedkoper is, maar ook sneller geplaatst waardoor u niet lang in een verbouwing zit. Een nadeel van een prefab dakkapel is, is dat deze niet op elk dag geplaatst kan worden. Sommige daken zijn te steil, of juist niet steil genoeg.

Een traditionele dakkapel is wat duurder, maar kan wel helemaal aangepast worden op uw huis en aan uw smaak. Tevens kan een traditionele dakkapel geplaatst worden op een woning waarbij het dak teveel helling of juist te weinig helling heeft.

Dakkapel met een hellend dak

Een dakkapel kan worden geplaatst met zowel een plat als hellend dak. Een dakkapel met een hellend dak is vaak wat duurder, maar heeft een langere levensduur dan een dakkapel met een plat dak. Om een dakkapel met een schuin dak te plaatsen is een wat groter gat nodig om de constructie te kunnen plaatsen. Hierdoor is de plaatsing wat arbeidsintensiever en dus duurder. Maar juist door dit schuine dak is er ook veel minder onderhoud nodig; regenwater loopt van het dak af en ander vuil blijft niet liggen. Je dak zal daardoor minder aan slijtage onderhevig zijn.

Vaak wordt gekozen voor een dakkapel met een hellend dak omdat dit beter bij de stijl van het huis aansluit; het dak van de dakkapel loopt vloeiend over in het dak van het huis.

Dakkapel met plat dak

Een dakkapel met een plat dak heeft veel voordelen. Het is goedkoop en biedt de kans om vergunningsvrij te bouwen. Tevens kunt u kiezen voor een prefab dakkapel welke nog wat goedkoper is dan een traditionele. Het plaatsen van een dakkapel met plat dak gaat relatief snel. Zeker als u kiest voor een prefab dakkapel. Deze kan namelijk geplaatst worden in één dag, waardoor u niet lang in een verbouwing zit en minder afhankelijk bent van het weer.
Nadeel van een dakkapel met een plat dak is dat deze minder onderhoudsvriendelijk is dan een dakkapel met schuin dak. Regenwater kan er op blijven staan, evenals bladeren en takken. Er is meer onderhoud nodig.

Kortom: er kleven zowel voordelen als nadelen aan beide soorten dakkapellen. Daar waar de een goedkoper is, is de ander wat duurder en daar waar de een weinig onderhoud vraagt, is de ander minder onderhoudsvriendelijk. Aan u de taak om te kiezen waar uw prioriteiten en mogelijkheden liggen en een keuze te maken tussen beide dakkapellen. Vraag eens vrijblijvend enkele offertes aan via Bouwbedrijf De Boer uit Amsterdam.