voordelen kunststof voordeur

Wat zijn de voordelen van een kunststof voordeur?

Deuren , 0 Reacties

Bent u op zoek naar een nieuwe deur voor uw huis of bent u bezig met een verbouwing? Heeft u dan ook wel eens overwogen om een kunststof voordeur aan te schaffen in plaats van een van hout of aluminium? Hier zitten meer voordelen aan dan u denkt. Bovendien zijn ze tegenwoordig qua uiterlijk nog nauwelijks te onderscheiden van deuren van andere, meer traditionele materialen. Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje.

Goede isolatie

Een kunststof deur scoort erg goed op het gebied van isolatie van warmte of geluid, zeker in vergelijking met een deur van aluminium. Een deur van hout isoleert ook uitstekend, maar heeft vaak meer onderhoud nodig. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het overschilderen van de deur. Het kunststof dat gebruikt wordt maakt overigens ook een grote technologische ontwikkeling mee, waardoor het voordeel van kunststof de komende jaren alleen nog maar zal toenemen.

Robuustheid

Naast goede isolatoren zijn de meeste kunststoffen die gebruikt worden om deuren van te maken ook enorm robuust. Ze raken zo minder snel beschadigd en ze scoren ook enorm hoog op het gebied van inbraakveiligheid. Vaak hebben kunststof deuren ook een meerpuntssluiting, waardoor het inbrekers nog lastiger wordt gemaakt.

Keuze uit een groot aantal kleuren

Deuren van aluminium kunnen weliswaar geschilderd worden, maar hebben het risico dat de verf afbrokkelt en houten deuren moeten keer op keer worden overgeschilderd om een mooie kleur te behouden. Kunststofdeuren kunnen door middel van goedsluitende en kleurvaste coatings of kleurfolies in alle mogelijk denkbare kleuren geleverd worden. Bovendien zijn ze niet zo kwetsbaar voor de meeste kleurmiddelen die in deuren van hout bijten. Daarnaast is het ook mogelijk om een deur aan te schaffen die al standaard volledig gekleurd is.

Duurzaamheid

Zoals al eerder vermeld hoeven kunststof deuren niet overgeschilderd te worden. Dit zorgt ervoor dat ze enorm onderhoudsvriendelijk zijn en bovendien ook beter voor het milieu. De meeste verf of beits is immers niet biologisch afbreekbaar. Ook is kunststof volledig recyclebaar en heeft dus geen invloed op de omgeving. Qua schoonmaak hebben ze geen reinigingsmiddelen nodig door het vuilafwerend vermogen en s het gebruiken van een natte spons voldoende. Het goede isolerende vermogen maakt het plaatje helemaal compleet.

Aanschafprijs

In vergelijking met hout en aluminium zijn deuren van kunststof relatief goedkoop. Ook laten ze door hun isolerend vermogen je energierekening dalen. Wilt u een prijzenoverzicht ontvangen? Neem dan een kijkje op de website van Kampmankozijnen.nl en vergelijk offertes voor deuren of kozijnen.