Velux dakramen

VELUX, het originele dakraam

Dakramen , 0 Reacties

Wanneer u op zoek bent naar een dakraam, is het heel goed mogelijk dat u gelijk aan VELUX denkt. Dit is helemaal niet gek; VELUX staat al ruim drie decennia voor dakramen in schuine daken. De ramen zijn in diverse soorten en maten te verkrijgbaar en helemaal aan te passen aan uw smaak.

Soorten ramen

VELUX begon ooit met één soort dakraam, in één maat verkrijgbaar, maar is sindsdien uitgegroeid tot een bedrijf dat dakramen levert in alle soorten en maten. U kunt zelfs kiezen voor een balkonvenster om zo een balkon te creëren op een plek naar wens. Welke bij u past is helemaal aan u. Hieronder een kleine greep uit het assortiment.

Het tuimelraam

VELUX tuimelvensters zijn zeer geliefde vensters welke makkelijk te monteren zijn. Ze zijn laag geprijsd en makkelijk in gebruik. Ook als er een bank of bureau onder het raam wordt geplaatst, is deze nog steeds makkelijk te openen daar de bedieningsgreep over de hele lengte bovenaan zit. Doordat het raam honderdtachtig graden kan kantelen, is deze zeer makkelijk aan beide kanten schoon te maken.

Uitzettuimelvenster

Het uitzettuimelvenster is een venster dat scharniert aan de bovenzijde. Hierdoor kunt u het raam ver open zetten en ongehinderd genieten van het uitzicht. Tevens zorgt het voor meer frisse lucht. Omdat het raam naar buiten opent, kunt u ook onder dit raam een bureau of bank zetten zonder dat u hinder van het raam ondervindt. De bedieningsgreep zit aan de onderkant van het raam voor een soepele opening. Wanneer u het raam wilt wassen, kunt u deze honderdtachtig graden draaien.

Balkonvenster en dakterrasvenster

Een bijzonder en gemakkelijke manier om uw zolder te veranderen in een kamer met een prachtig balkon of dakterras, is het plaatsen van VELUX vensters. De vensters zorgen voor extra frisse lucht en geven een open uitstraling aan de kamer.
Het balkonvenster is een uitzettuimelvenster welke naar buiten opent, met daarbij een balkonelement. Dit element opent wanneer het raam opent, maar vouwt in als u het raam sluit. Hierdoor is het balkonelement niet te nadrukkelijk aanwezig op uw huis.
Een dakterrasvenster werkt op dezelfde manier, maar zonder het balkonelement.

Daglichtsystemen

Een daglichtsysteem kan worden gezien als een aantal dakramen dat naast of onder elkaar geplaatst wordt in een dak. Door meerdere dakramen te plaatsen zal er meer daglicht de kamer binnen komen, maar ook meer frisse lucht wanneer nodig en uiteraard kunt u genieten van een prachtig uitzicht vanaf de bovenste verdiepingen van uw huis. U kunt uw daglichtsysteem zelf samenstellen, maar u kunt ook advies inwinnen en aan de hand daarvan uw keuzes maken. Het is helemaal aan u. Kortom: VELUX dakramen zijn de meest bekende dakramen van dit moment. Ze gaan al decennia lang mee in de dakramenmarkt en voeren deze markt aan. Als u op zoek bent naar een dakraam van goede kwaliteit, en advies van goede deskundigen, kun u zeker eens informatie inwinnen bij VELUX. Zo bent u verzekerd van mooie dakramen, extra daglicht en een prachtig uitzicht.

Overweegt u aanschaf van een dakraam, of wenst u meer informatie? Neem dan eens een kijkje op de website van Van den Dragt Dakramen. Zij staan graag voor u klaar.