elektra netjes wegwerken

Hoe kan ik mijn elektra netjes wegwerken?

Elektra 0 Reacties

Ieder huishouden heeft tegenwoordig een groot aantal elektronische apparaten die een prominente plaats in uw woning hebben. Hierbij kunt u denken aan uw televisie, uw pc, uw verlichting en wellicht heeft u ook en home cinemaset zodat u optimaal van uw favoriete films kan genieten. Al deze apparaten zijn via kabels aangesloten op uw elektriciteitsnet en vaak springen deze kabels helaas behoorlijk in het oog. U kunt ervoor kiezen om deze kabels weg te laten werken.

Wegwerken achter de plinten

Uw televisie heeft waarschijnlijk veel kabelaansluitingen. Zo moet deze onder andere stroom hebben, staat deze misschien aangesloten op een mediabox omdat u digitale televisie heeft, heeft deze een verbinding met een dvd-speler en lopen er draden naar de verschillende geluidsboxen van de home cinemaset. U kunt er in dat geval voor kiezen om de kabels weg te werken achter de plinten; alle apparaten waar een televisie mee in verbinding staat, staan immers vaak dichtbij de muur. Als u hiervoor kiest, moeten de plinten losgemaakt worden en er een sleuf in gefreesd worden. Let er daarbij wel op dat de plint voldoende dik is om een frees te maken waar de kabel goed in past.

Wegwerken via de vloer of in het plafond

Als u geen plinten heeft, kunt u er ook voor kiezen om de kabels via de vloer weg te laten werken. Dit kan op twee manieren. De eerste manier is boven de vloer. In dat geval wordt er een kabelgoot van aluminium aangelegd. Deze loopt langs de muur en kan relatief eenvoudig worden aangelegd. Vanwege de vele mogelijke ontwerpen van de kabelgoot is er altijd wel een optie te vinden die niet storend is n uw huis. Als u de kabels toch helemaal weggewerkt wil hebben, dan kunt u de kabels weg laten werken onder de vloer. Dit geeft weliswaar een mooi resultaat, maar is relatief duur en lastig aan te leggen.

In het geval van een hanglamp is een in de vloer weggewerkte kabel uiteraard geen oplossing. In dat geval kan de kabel door middel van een kabelgoot weggewerkt worden in het plafond. Dit kan ook een oplossing zijn wanneer het gaat om een wandcontactdoos. Ook is het, net als bij de vloer, mogelijk om de kabel helemaal in de muur te laten verdwijnen. Dit geeft wederom het mooiste resultaat, maar is ook het meeste werk.

Bronvermelding: Koldijk – elektricien uit Alkmaar