timmerwerk

Hoe maak ik een mooie inloopkast?

Interieur , 0 Reacties

Stap 1: Welke ruimte gebruik ik?

Het maken van een inloopkast begint met het bepalen waar u deze gaat plaatsen. Heeft u bijvoorbeeld een ruimte die u zelden tot niet gebruikt? Dan is dat een goede kandidaat voor een inloopkast. Een vertrek met alleen maar rechte muren werkt het makkelijkst, maar het is ook goed mogelijk een inloopkast te maken in een kamer met schuine muren.

Stap 2: Hoe deel ik mijn inloopkast in?

Ook is het verstandig als u van tevoren al een goed idee heeft hoe u de kast gaat indelen. Wat wilt u in de nieuwe kast opbergen en waar precies? Door hier goed over na te denken kunt u zo efficiënt mogelijk gebruik maken van de ruimte. In het geval van kleding is het bijvoorbeeld goed een deur te gebruiken; kleren trekken immers veel stof aan. Een deur kan dit voorkomen, dus in een dergelijk geval is het goed om een inloopkast te bouwen die afsluitbaar is met een deur.

Stap 3: Het maken van een bouwtekening

Daarna is het tijd om een bouwtekening te maken. Om dit goed te kunnen doen zult u eerst moeten weten hoeveel ruimte u tot uw beschikking heeft. Hiervoor moet u uiteraard de ruimte van de inloopkast goed opmeten. Ga voor ieder onderdeel precies na hoe groot het moet zijn: vanwege het efficiënte gebruik van ruimte is een rekenfout funest voor uw plannen. Vergeet ook niet de spullen die u in uw kast wil opbergen op te meten. Als u een jurk in uw kast wilt hangen, moet u wel weten hoe lang deze jurk is, zodat u kunt bepalen hoeveel ruimte u hiervoor moet vrijhouden.

Stap 4: Het inkopen van bouwmaterialen

Met de bouwtekening kunt u naar de bouwmarkt. Bedenk goed wat u precies nodig heeft en zorg dat uw lijstje compleet is. Een keer extra naar de bouwmarkt rijden is zonde van uw tijd. Wat betreft de houtsoort kunt u het beste gaan voor een wat gladdere houtsoort. Deze houtsoorten voelen niet alleen (zoals de naam al aangeeft) gladder aan, maar zijn ook makkelijker te bewerken in het geval u van plan bent om de planken nog van een stuk stof te voorzien. Dit geeft uw kast een net iets chiquere uitstraling.

Stap 5: Waar begin ik?

Nu is het tijd om de inloopkast te gaan bouwen. Dit is vaak het lastig, omdat u met alle materialen die u heeft ingekocht al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Blijf echter bij uw plan en volg uw bouwtekening element voor element. Dit zorgt ervoor dat u het overzicht houdt. Een goede manier om het overzicht niet kwijt te raken is alvast alle materialen per element te verzamelen en bij elkaar te leggen. Dit maakt het makkelijk om bij het begin te beginnen. Als u alle stappen doorloopt, heeft u voor u het weet een mooie op maat gemaakte inloopkast.

Bron: Matisco.be