screens

Shutters of zonnescreens, waar kiest u voor?

Zonwering , 0 Reacties

In de zomer kan het flink warm worden in huis. Shutters of zonnescreens kunnen dan bijdragen aan een aangename temperatuur. Ze houden de zon buiten en de koelte binnen. Wat zijn shutters en zonnescreens eigenlijk precies en wat past het beste bij u? Een vergelijking.

Wat zijn shutters?

Om te beginnen een korte uitleg over wat shutters precies zijn. Shutters zijn luiken met daarin lamellen, welke verstelbaar zijn. Zo kunt u zelf bepalen hoeveel zonlicht er naar binnen kan. Shutters zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, afhankelijk van wat u wilt. Als u shutters neemt omdat deze naast praktisch ook erg stijlvol kunnen zijn, is het belangrijk een materiaal en kleur te kiezen welke u mooi vindt en bij uw interieur past.

Shutters, zowel voor binnen als buiten

Er zijn shutters die binnen en buiten geplaatst kunnen worden. Wanneer u bijvoorbeeld shutters wilt plaatsen in uw slaapkamer om deze te verduisteren of kunt u kiezen voor houten shutters. Veelal worden deze gemaakt van lindenhout, maar ook andere soorten hout zijn een optie. Buitenshutters zijn meer onderhevig aan slijtage door bijvoorbeeld slecht weer en daarom is het belangrijk om voor sterk materiaal als aluminium te kiezen. Dit zal de slijtage vertragen zodat u langer plezier heeft van de shutters.

Wat zijn zonnescreens?

Zonnescreens worden aan de buitenkant van uw raam geplaatst. Het raam zelf zal dus niet opwarmen. De screens zijn daarnaast vuilafstotend. Ze laten licht door, werken dus niet verduisterend, maar u kunt niet van buiten naar binnen kijken. Het geeft dus wat extra privacy, maar ontneemt het zicht niet.

Wat is beter, shutters of zonnescreens?

Wanneer u een keuze wilt maken tussen screens en shutters, is het goed om eens stil te staan bij wat u verwacht van de zonnewering. Als het de goedkoopste optie wilt, kunt u kiezen voor screens. Deze zijn in verhouding veel goedkoper dan shutters, het kan als snel de helft schelen. Als u op zoek bent naar een verrijking van uw interieur, kunt u kiezen voor shutters. Shutters kunnen helemaal aangepast worden aan uw smaak en kunnen echt wat toevoegen aan uw interieur. Shutters en screens bieden beide extra privacy. Bij shutters kunt u zelf bepalen hoe ver open of dicht ze moeten, bij screens kunt u naar buiten kijken, maar voorbijgangers niet naar binnen.

Kortom: het is helemaal aan u en aan wat uw wensen zijn. Denk hier goed over na en weeg de voor en nadelen van beide opties af. Ga eventueel eens kijken bij huizen welke al voorzien zijn van shutters of screens. Vraag tenslotte verschillende offertes aan, zodat u tot een goede keuze kunt komen. Neem hiervoor eens een kijkje op de website van Zonwering Expert. Zij staan voor u klaar