Badkamer renovatie

Zo plaatst u eenvoudig een ligbad in uw badkamer

Badkamer , 0 Reacties

Stap 1: Het rechtzetten van het bad

Voordat u begint met het plaatsen van het bad is het handig om dit eerst op een plek neer te zetten, zodat u goed bij het bad kunt. Bevestig op iedere hoek een stelpoot, zodat u het bad met een waterpas goed af kunt meten. Als dit recht staat, kunt u de badsifon bevestigen, de afvoer passend maken en het bad aansluiten. Daarna kunt u ook nog wat water gieten in het bad om te kijken of het water goed wegloopt. Als dit niet zo is, kunt u het bad nog bijstellen.

Stap 2: De randen aftekenen

Het bad moet bevestigd worden door middel van een ombouw waarin het bad rust zodra het geplaatst is. Om hiermee te beginnen, tekent u het bad af langs de randen van het bad die de muur raken.

Stap 3: De muurbalkjes plaatsen

Hierna is het tijd om de balkjes te plaatsen die ervoor zorgen dat het bad precies in de juiste hoek komt te hangen. Zaag balkjes op maat en boor daar een aantal gaten in, zodat de balkjes goed op hun plaats blijven zitten. Boor in de muur een aantal gaten zodat de plankjes 2 centimeter onder de lijn komen te hangen die u al eerder op de muur heeft aangebracht. Als u de gaten heeft geboord, slaat u de balkjes in de muur vast met spijkerpluggen.

Stap 4: De ombouw maken

Plaats nu de badkuip terug op de plek waar deze geplaatst moet worden. Teken nu op dezelfde manier als op de wand langs de omtrek van de badkuip op de grond een lijn. Langs de buitenkant van deze omtrek bouwt u een muurtje van cementblokken dat even hoog is als de muurbalkjes. Hierop gaat het bad later rusten. Vergeet niet een opening te laten waar de afvoer komt te zitten, deze komt namelijk later nog aan bod. Hier komt een serviceluik zodat u er gemakkelijk bij kunt in het geval van een verstopping.

Stap 5: Het plaatsen van het bad

De tijd is gekomen om het bad te plaatsen. Begin met het bevestigen van kit boven op het muurtje en de muurbalkjes. Zodra dit gebeurd is, kunt u de badkuip in de ombouw laten zakken. Als de badkuip in zijn vorm zit, sluit u de afvoer aan en kunt u de verschillende onderdelen van de afvoer aan elkaar lijmen.

Stap 6: De afwerking

Nu kunt u het muurtje met gasbeton dicht bouwen, het serviceluikje bevestigen en de ombouw betegelen. Hierna moeten de randen nog afgekit worden. Voordat u dit kunt doen, laat u eerst het bad vollopen. Het bad zakt dan immers nog een klein beetje. Als het bad vol is, kit u de randen pas af.

Vergeet niet het gereedschap goed schoon te maken. De specie en de lijm die u gebruikt heeft om de ombouw te maken en de afvoer aan elkaar te lijmen kan namelijk aankoeken. Ook moeten de lijm en specie nog even uitharden, dus wacht nog 24 uur voor u voor de eerste keer in uw nieuwe bad gaat.

Meer weten over badkamerrenovatie? Of wenst u de klus uit te besteden aan een ervaren vakman? Neem dan eens een kijkje op de website van Badkamer Expres.nl. Zij staan voor u klaar.