Woninginrichting tips

Woninginrichting 0 Reacties

Bij het inrichten van een woning komt veel kijken. Door alle mogelijkheden en kleuren ziet men soms door de bomen het bos niet meer.Er is bij het maken van een definitieve keuze natuurlijk veel afhankelijk van uw smaak, maar vooral een goede oriëntatie is verstandig. Ga ook verschillende winkels af, zowel online als fysiek en laat u daar goed adviseren. Wellicht zijn er ideeën en mogelijkheden waar u nog niet eerder rekening mee heeft gehouden.

Kleuradvies

Ook wat betreft kleur is veel afhankelijk van uw smaak. Maar kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer in een ruimte. Bovendien zijn er kleuren die goed bij elkaar passen doordat ze elkaar versterken. Zoekt u een geschikte kleur of kleuren dan kan een kleurenwaaier hier goed bij helpen. Bepaal u keuze ook niet direct, maar bekijk de voorbeelden eerst op verschillende momenten van de dag met verschillende lichtsoorten. De tint kan bijvoorbeeld anders zijn in natuurlijk licht dan in kunstmatig licht. Wanneer u besluit om een wand zwart te maken, dan is het verstandig om niet pikzwart te nemen, maar een iets lichtere tint, dus donkergrijs. Het is heel gemakkelijk om kleuren te laten mengen en experimenteer met verschillende kleuren om uiteindelijk tot de gewenste combinatie te komen.

Woonkamer inrichten

Naast smaak is een praktische inrichting van de woonkamer ook vaak gewenst. Hoe mooi ook, wanneer de woonkamer onpraktisch is ingericht, zult u zich snel gaan ergeren en aan verandering toe zijn. In vrijwel iedere woonkamer is het mogelijk om te kiezen voor een open of gesloten keuken. Wat u voorkeur heeft is smaakafhankelijk, maar aan beide opties zijn voor- en nadelen verbonden. Zo is bij een open keuken de ruimte automatisch groter en is het overzichtelijker. Staat iemand te koken in een open keuken dan kan het gesprek gewoon doorgaan, maar nadien staan de vuile potten en pannen wel in het zicht. Een half muurtje of een bar welke de scheiding tussen keuken en woonkamer aangeeft kan hier uitkomst bieden. Bij het inrichten van de woonkamer kunt u eerst meubels op schaal uit karton knippen en deze op een plattegrond leggen. Dit geeft een goed beeld van de ruimte, zonder dat u met zware meubels hoeft te schuiven.

Muurdecoratie

Op het gebied van muurdecoratie is veel mogelijk. Naast verf kunt u ook kiezen voor behang Dit is weer helemaal terug van weggeweest en hier zijn veel verschillende designs in te vinden. Ook kan sierpleister al voldoende zijn. U heeft eventueel de keuze om hier voor het aanbrengen aan een kleur in te mengen, zodat u zeker weet dat het overal voldoende dekkend is en u hoeft dan niet meer te schilderen.

Raamdecoratie

De raamdecoratie bepaald veel voor de sfeer in uw woning. Daarnaast heeft het ook een functioneel effect. Niet alleen in privacy, maar ook kan het isolerend werken en bovendien geluiddempend. De plooien van gordijnen breken namelijk de geluidsgolven. Naast gordijnen kunt u natuurlijk ook kiezen voor jaloezieën, vouwgordijnen, schutters of lamellen. Kies hierbij naast functionaliteit op basis van smaak en natuurlijk wat past bij de rest van de woning en de sfeer.